Svenska ASSITEJ - ASSITEJ Sweden


2019 har Svenska ASSITEJ utsett två vinnare av Prix d’ASSITEJ!

Båda utmärker sig internationellt, i sitt skapande av scenkonst för ung publik. Båda höjer nivån på den svenska scenkonsten och skapar, knivskarpt men på mycket skilda sätt, modern högkvalitativ scenkonst för barn och unga. De värnar det formexperimentella och rör sig återkommande på internationella arenor.

Vi vill uppmärksamma att båda 2019 skriver nya kapitel i sina verksamheter. Den ena pristagaren är en 20-årsjubilerande dansscen, den andra är en teaterregissör som fått uppdraget att leda utbildningen av teaterregissörer vid Stockholms Konstnärliga Högskola.

Prix d’ASSITEJ har delats ut i mer än trettio år till teater- och dansgrupper, till enskilda konstnärer, till skådespelare och regissörer och andra som på olika sätt gjort förtjänstfulla insatser för eller har bidragit till att stärka statusen för svensk scenkonst för barn och unga.
Priset delas ut årligen och kan gå till enskilda personer, till en teater- eller dansgrupp, till en föreställning, till ett projekt eller organisation.
Prix d’ASSITEJ är ett hederspris och diplomet har gjorts av konstnären Jockum Nordström. Information om alla pristagare sedan 1985 då Suzanne Osten fick Prix d’ASSITEJ finns här.
Frågor om Prix d’ASSITEJ kan mejlas till info@assitej.se .