Svenska ASSITEJ - ASSITEJ Sweden

Nyhetsbrev oktober 2016


Välkommen att mingla med Swedstage!


Den 25 oktober bjuder vi in till Swedstage-mingel. Boka upp eftermiddagen och passa på att träffa internationella festivalproducenter och gästspelsarrangörer!
Swedstage 2016 är ett showcase för svensk scenkonst. Mellan den 23-26 oktober presenterar vi svenska föreställningar för internationella turnéläggare, festivalarrangörer, programläggare och inköpare. Runt 60 festivalarrangörer och gästspelsproducenter från hela världen kommer till Stockholm och Swedstage för att se produktioner och träffa branschfolk.
Vi bjuder på mat, dryck och trevlig samvaro under några timmar tisdagen den 25 oktober . Passa på att mingla och umgås, prata om föreställningar och utbyta erfarenheter med internationella kollegor.

Var: Scenkonstmuseet, Sibyllegatan 2 (ingång från gården)
När: tisdagen den 25 oktober kl. 17.00-19.00
OSA senast den 17 oktober till info@teaterunionen.se

Swedstage anordnas av Teaterunionen – Swedish ITI och ASSITEJ Sverige med stöd av Kulturrådet, Stockholms läns landsting, Stockholms Stad, Svenska Institutet och Konstnärsnämnden.

Affischer till Kingfestival

Den ryska scenkonstfestivalen Kingfestival planerar en utställning med svenska scenkonstaffischer på sin nästa festival.
Har du några affischer (scenkonst i alla genrer för barn, unga eller vuxna) som du vill visa ska vara med? Skicka dem, eller kom förbi vårt kansli, så ser vi till att den ryska festivalen får dem!
Kingfestival kommer vara representerade på Swedstage, så kom på vårt Swedstage-mingel om ni vill träffa dem live!

Höstens scenkonstkatalog 2016

Höstens Scenkonstkatalog för barn och unga ligger ute på ASSITEJs hemsida! Höstens upplaga innehåller sammanlagt 169 produktioner från hela landet!
Klicka här för att komma till katalogen.

Nordiskt - baltiskt ASSITEJ-möte i Tallinn och TartuDe nordiska och baltiska ASSITEJ-centren träffas den 7 - 9 november i Estland för ett gemensamt möte. På dagordningen står en gemensam workshop samt ASSITEJs kommande världskongress i Kapstaden i maj 2017. Samtidigt pågår ASSITEJ Estlands festival “Theatre for Young Audience” i Tartu.

Aktuella bidrag hos Konstnärsnämnden

Projektbidrag
Sista ansökningsdag 19 oktober

Resebidrag
Sista ansökningsdag 27 oktober

Internationellt kulturutbyte
Sista ansökningsdag 27 oktober

Residens och studiestipendium inom dans
Residens i Berlin och New York, samt studiostipendium i Stockholm.
Sista ansökningsdag 27 oktober

Läs mer och ansök på www.konstnarsnamnden.se

IPAY 2017!

Från Sverige medverkar Claire Parsons Co!
Early Bird Discount for Showcase 2017: klicka här !

Les Coups de Théâtre

- festival international des arts jeunes public - Montréal den 13 - 20 november.
Mer info här!

TakeOff Festival is England's leading festival of theatre for children and young people.

Mer info här!
Svenska ASSITEJ är nationellt center i internationella ASSITEJ som består av mer än 100 medlemsländer och nätverk världen över.
Svenska ASSITEJ verkar för att sprida kunskap om svensk scenkonst för barn och unga genom att arrangera utbyten, gästspel, festivaler, workshops och seminarier samt förmedla kontakter. Svenska ASSITEJ ger ökad kunskap om internationell scenkonst för barn och unga.