Svenska ASSITEJ - ASSITEJ Sweden

Nyhetsbrev från Svenska ASSITEJ Juni-juli 2018


Pop up Puppets - internationell dockteaterfestival den 18-22 augusti på Kulturhuset-Stadsteatern i Stockholm!
Internationella gästspel-seminarier-workshops!

Mer information och biljettbokning via Marionetteatern-Kulturhuset-Stadsteatern !
Information om och länk till bokning av workshop och seminarium på Pop up Puppets finns här !
Pop up Puppets arrangeras av Kulturhuset-Stadsteatern-Marionetteatern i samarbete med UNIMA Sverige, Svenska ASSITEJ och DOCK18.

Sverige - och världen behöver mer dramatik för den yngsta publiken!I scenkonst för mindre barn ser vi ofta devisingföreställningar och dramatiseringar av bilderböcker. Men mycket sällan uppsättningar av originaldramatik. Detta är något som det talats om länge i branschen men nu har tiden kommit: Barnteaterakademin bjuder in till en dramatikertävling för pjäser med målgruppen barn 2-5 år.

Två-tre vinnande bidrag ska utses, som sedan utvecklas till färdiga pjäser för att våren 2019 presenteras i offentliga readings. Svenska ASSITEJ och Barnteaterakademin planerar också för fördjupande seminarier samt internationell spridning av pjäserna.
Mer information här !

Ny jury utsedd för bibu 2020!

Bibu 2018 är avslutad och därmed också dags för en ny jury att kicka igång arbetet med urvalet till Bibu 2020.
Juryns uppdrag är att välja ut det bästa, mest aktuella och högkvalitativa inom svensk scenkonst för barn och unga som produceras under åren 2018 och 2019. Läs mer här (https://bibu.se/om-bibu/juryn) !

ASSITEJs kontor är sommarstängt stängt mellan den 18 juni och den 29 juli. Vi önskar all en skön sommar!


Svenska ASSITEJ är nationellt center i internationella ASSITEJ som består av mer än 100 medlemsländer och nätverk världen över.
Svenska ASSITEJ verkar för att sprida kunskap om svensk scenkonst för barn och unga genom att arrangera utbyten, gästspel, festivaler, workshops och seminarier samt förmedla kontakter. Svenska ASSITEJ ger ökad kunskap om internationell scenkonst för barn och unga.