Svenska ASSITEJ - ASSITEJ Sweden

Nyhetsbrev decembr 2014/januari 2015
Svenska ASSITEJ önskar alla medlemmar, samarbetspartners och alla andra en god jul och ett gott nytt år! Kansliet är stängt för jul- och nyårsledighet mellan den 18 december och 7 januari.


Skandinavisk satsning på IPAYInternational Performing Arts for Youth 2015

Tillsammans med Teatercentrum i Danmark och Scenekunstbruket i Norge kommer Svenska ASSITEJ att göra en presentation av skandinavisk scenkonst för barn och unga på IPAY i Philadelphia, USA, den 21 - 24 januari. Under programpunkten ”Cultural Spotlight” kommer vi att göra en gemensam presentation tillsammans med medverkande skandinaviska teater- och dansgrupper. Vi kommer också att ha en mässmonter där vi samlar och presenterar information om scenkonsten i Skandinavien. Satsningen är en utveckling av nyss avslutade Swedstage och syftar till att utvidga och öka medvetenheten om skandinavisk scenkonst utomlands på liknande sätt som bl a Kulturrådet arbetat på andra mässor och showcases.
Svenska teater- och dansgrupper som är intresserade av att medverka eller sända med information ombeds snarast kontakta Svenska ASSITEJ.

Barnteaterakademin bjuder in till soppsamtal”Spela roll i samtiden” - Soppsamtal på Teater Uno, torsdagen 11 december kl 18:00.
Centralt för scenkonsten är att kommunicera med sin samtid. Att spegla, kommentera, kritisera och utmana den, ge gestalt åt nya visioner, berättelser och utopier. Hur syns det idag på våra scener?Barnteaterakademin bjuder in till ett samtal om dagens teater för barn och unga. Om tendenser, rädslor, mod och utmaningar!
Barnteaterakademin bjuder på soppa och samtal, föranmälan senast den 5/12 på info@barnteaterakademin.se (mailto:info@barnteaterakademin.se) Mer info: www.barnteaterakademin.se Den 5 december arrangerar Teatercentrum Södra, Riksteatern Skåne, Danscentrum Syd och Seriefrämjandet sitt årliga glöggmingel. Det bjuds på glögg och annat gott samt trevligt sällskap. Välkomna! Anmäl dig: http://skaneriksteatern.wufoo.eu/forms/glaggmingel-5-december/ Informationsträff 3 december om stipendier och andra kulturbidrag Du som är kulturskapare i Stockholm är välkommen att träffa representanter för en mängd bidragsgivande organisationer under samma tak, prata med handläggare, mingla runt, fika och jämföra olika stödformer. Onsdag 3 december kl. 13.30-16.30, Bryggarsalen, Norrtullsgatan 12 N, Stockholm (T-bana Odenplan). Deltagande organisationer: Konstnärsnämnden, Kreativa Europa Desk, Kulturbryggan, Kulturförvaltningen, Landstinget Kulturförvaltningen, Stockholms Stad, Kulturkontakt Nord, Kulturrådet, Kulturstiftelsen, Postkodlotteriets kulturstiftelse, Musikplattformen/Musikverket, Innovativ Kultur. Läs mer här (http://www.innovativkultur.se/sv/content/inbjudan-till-%C3%B6ppet-hus-med-akt%C3%B6rer-som-st%C3%B6der-det-fria-kulturlivet-i-stockholmsregionen) ! Inbjudan till workshop - Scores for shadows Music in contemporary shadow theatre

Teatro Gioco Vita bjuder in till workshop med Fabeizio Montecchi, Nicoletta Gariono och Federica Ferrari den 18 maj till 6 juni 2015 i Piacenza, Italien. Sista anmälningsdag: 31 januari - Mer info här (http://www.teatrogiocovita.it/laboratori-internazionali-2014.pdf) !

ASSITEJ fyller 50 år på ”Augenblick Mal” i Berlin den 21 - 26 april 2015
Programmet till ”Augenblick Mal” och festivalen som kommer att fira ASSITEJs 50-årsjubileum är nu klart. Boka in den 21 - 26 april för födelsedagskalas och festival i Berlin! Mer info om de utvalda föreställningarna finns här (http://www.augenblickmal.de/ht_docs/news_downloads/PM_Augenblick_mal_15englisch.pdf) !