Svenska ASSITEJ - ASSITEJ Sweden

Nyhetsbrev februari 2015


Årsmöte 2015


Boka in ASSITEJs årsmöte som äger rum den 16 mars på Teater Påfågeln med Mittiprickteatern som värd. Mötet börjar kl 17 och följs kl 19 av ett samtal om dans och dramaturgi/teater och koreografi. Vi bjuder på kaffe, öl/vin, tilltugg och mingel mellan årsmötet och samtalet.
Separat kallelse till årsmötet kommer senare liksom inbjudan till samtalet.
Teater Påfågeln, St Eriksgatan 84, T-bana: station S:t Eriksplan, grön linje, Buss: 3 & 4, hållplats St Eriksplan.

Scenkonstbiennalens utvalda föreställningarMåndag 9 februari kl 14 bjuder Scenkonstbinnalen in till pressträff på Malmö Opera där man bland annat kommer att avslöja de utvalda föreställningarna till Scenkonstbiennalen 2015.De utvalda föreställningarna kommer också att offentliggöras på scenkonstbiennalen.se den 9 februari kl 14.30.

Ansök digitalt om bidrag från Konstnärsnämnden

senast 5 februari!


För film, teater och dans infaller digital deadline för ansökan om resebidrag och internationellt kulturutbyte den 5 februari.
Läs mer om alla stipendier och bidrag, samt se fler ansökningsdatum på konstnarsnamnden.se (http://www.konstnarsnamnden.se)


Två månader kvar till Satellit dansfestival!För tredje gången landar Satellit Festival i Göteborg och Västsverige sprakar av dansföreställningar från hela Norden. Under fyra festivaldagar i Göteborg den 11 - 17 mars samt mellan den 9 och 22 mars på turné i Västsverige presenterar Satellit dansföreställningar för barn och unga från de nordiska länderna. Under festivalens dagar möts barn, föräldrar, lärare, dansare, koreografer och människor från danskulturens alla hörn för att se på dans, diskutera dans och utöva dans.
Mer info om Satellit finns här !


Internationella festivaler i vår- Krokus, Hasselt, Belgien, 11 - 19 februari
Brukar vara bra utbud av framförallt flamländska grupper liksom de europeiska grupper som är ”inne”. Även dans.
Internationella programmet ligger 14-17/2.
Årets föreställningar finns här . Och mer info här () .

- Szene Bunte Wähne Tanzfestival, Wien, Österrike, 26 februari - 3 mars
Dansfestival med inriktning på europeisk dans för barn och unga. En av få dansfestivaler i Europa med fokus på barn och unga.
Information här!

- Young at art, Belfast, Nordirland, 6 - 13 mars
Showcase som ger överblick av scenkonst för barn och unga på Nordirland och Irland. Erbjuder ”delegate package”.
Information här!

- Tweetakt, Utrecht, Holland, 27 mars - 12 april
Liknande utbud som på Krokus, men fler holländska produktioner.
Information här! (http://tweetakt-kaap.nl) (http://tweetakt-kaap.nl)

- April-festivalen, (i år i) Frederikssund, Danmark, 19-26 april

Världen största festival som samtidigt är säljfestival för de danska grupperna. I stort ett enbart danska föreställningar med en eller två inbjudna utländska. Å andra sidan brukar det vara ett stort uppbåd av utländska gäster, festivalarrangörer etc. Bör besökas under torsd - sön. Under helgen kan man hinna se 15 föreställningar om man ligger i.
Information här!

- Augenblick Mal, Berlin, 21 - 26 april
Det bästa Tyskland har att erbjuda från de senaste två åren valt av två utvalda ”curators”. Några inbjudna utländska föreställningar. Sammanfaller i år med ASSITEJs ”ASSITEJ Artistic Gathering 2015” och ASSITEJs 50-årsjubileum så ”alla” lär vara där.
Information här!

- Schäxpir, Linz, 25 juni - 4 juli
Stor festival med många internationella produktioner. Sammanfaller vanligtvis med midsommar, men man kan åka när man dansat färdigt kring stången.
Information här!