Svenska ASSITEJ - ASSITEJ Sweden
*|MC:SUBJECT|*
Nyhetsbrev från Svenska ASSITEJ
April 2018
View this email in your browser

Nyhetsbrev från Svenska ASSITEJ
April 2018

Sveriges viktigaste mötesplats med, för och
om professionell scenkonst för ung publik!
16 - 19 maj i Helsingborg
www.bibu.se

I samarbete med Scensverige arbetar vi med att bjuda in utländska gäster till Bibu och inom ramen för vårt samarbete med Korea kommer vi också att ha en mindre grupp med gäster från Korea. Möt oss och de utländska gästerna på ”Fika med Bibu” - en mötesplats för utbyte, reflexion och samtal mellan de utländska gäster och svenska utövare. Över en fika pratar vi om festivalens föreställningar, om trender och tendenser och annat som berör scenkonst för barn och unga. Vi samlas en timme varje dag. Som utgångspunkt har vi valt ett ämne eller en inledning - sedan samtalar vi gemensamt eller i mindre grupper till doften av nyrostat kaffe och nybakade kanelbullar. Se Bibus hemsida för tider och platser.
De utländska gästerna bjuds in med ekonomiskt bidrag från Svenska Institutet och Kulturrådet.


Vi arbetar med förberedelser för Swedstage 2018. Om du vill föreslå en produktion skapad i Sverige som är lämplig och redo för en internationell marknad, gör det här och senast den 15 april. Fjärde upplagan av Swedstage går av stapeln i Stockholm den 21-24 oktober.
Mer info: www.swedstage.se


DOCK18 är en plattform för att bjuda in utländska gästspel, samordna och marknadsföra svenska dockteaterföreställningar, bjuda in och föra ut kurser, seminarier och workshops till utövare över hela landet. DOCK18 gör 2018 till ett dockteaterns år. Marionetteatern fyller 60 år och har tagit initiativ till att vidga jubileets perspektiv till all svensk dockteater. DOCK18 vill visa hur konstformen utvecklats och hur den är en internationell konstform.

Läs mer här om de arrangemang som DOCK18 är med och samarrangerar på Bibu i Helsingborg den 16 - 19 maj!

UNIMA Sverige är huvudman för DOCK18 och Svenska ASSITEJ är administrativ samarbetspart.


Marionetteatern fyller 60 år och firar med den fyra dagar långa dockteaterfestivalen Pop up Puppets som mellan den 18-22 augusti bjuder publik i alla åldrar på internationella gästspel, workshops och seminarier.

Bland annat gästas Pop up Puppets av Gioco Vita (IT), Puppet´s Lab(BUL), Plexus Polaire (FR/NO), La Pendue (FR) Teatro de Marionetas a Tarumba (POR), Pickled Image (GB) Teater My (DK), Livsmedlet Theatre (FI) och Marionetteatern (SE).

Biljettsläpp den 18 april på Kulturhuset-Stadsteaterns hemsida!
Pop up Puppets arrangeras av Marionetteatern i samarbete med UNIMA Sverige och Svenska ASSITEJ.Registreringen för ASSITEJ Artistic Gathering 2018 i Beijing den 17 - 24 augusti är nu öppen.
Klicka för mer information om festivalen och andra aktiviteter.


ASSITEJ Estland söker föreställningar till sin festival i Rakvere den 31 oktober till 2 november. Kontakta Svenska ASSITEJ för mer information!
Grattis Pantomimteatern som för första gången tilldelats Special WMO (World Mime Organization) Award. I anslutning till prisutdelningen kommer Pantomimteatern att spela den nyproducerade föreställningen Vid skogens slut… under en vecka på turné i Serbien. Pantomimteatern besöker och spelar föreställningen i Subotica, Kovin och Belgrad.

Aktuella utlysningar inom teater, dans och film i april hos Konstnärsnämnden. Mer information här!

Schöne Aussicht takes place every two years, has developed into an internationally acclaimed event, making way for important impulses for the work in theater both in the South-West Region of Germany, the federal state of Baden-Württemberg, Germany, Europe and beyond.

In Stuttgart between the 5th and 12th of May 2018. More information!


Svenska ASSITEJ är nationellt center i internationella ASSITEJ som består av mer än 100 medlemsländer och nätverk världen över. Svenska ASSITEJ verkar för att sprida kunskap om svensk scenkonst för barn och unga genom att arrangera utbyten, gästspel, festivaler, workshops och seminarier samt förmedla kontakter. Svenska ASSITEJ ger ökad kunskap om internationell scenkonst för barn och unga.


Copyright © 2018 Svenska ASSITEJ All rights reserved.
Kaplansbacken 2, 112 24 Stockholm
www.assitej.se info@assitej.se


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*