image slider

Svenska ASSITEJ är nationellt center i internationella ASSITEJ som består av nästan 100 medlemsländer samt ett antal nätverk och organisationer världen över. Organisationen är en plattform för alla som arbetar med eller har intresse för scenkonst för barn och unga.

Svenska ASSITEJ verkar för att sprida kunskap om svensk scenkonst för barn och unga genom att arrangera utbyten, gästspel, festivaler, workshops och seminarier samt förmedla kontakter. Svenska ASSITEJ ger ökad kunskap om internationell scenkonst för barn och unga.

Svenska ASSITEJ är delägare i Bibu – den svenska scenkonstbiennalen för barn och unga och tillsammans med Scensverige arrangör av Swedstage.

Vi arbetar för ökat kvalitetsmedvetande och för att stärka intresset för och kunskapen om scenkonst för barn och unga bland arrangörer, massmedia, politiker och beslutsfattare. Vi driver samarbetsprojekt med internationella samarbetspartners från olika delar av världen.

Våra medlemmar utgörs av teater- och dansgrupper, organisationer och institutioner, recensenter och kulturskribenter, kultursekreterare, amatörteatrar, arrangörer och föreningar liksom skådespelare, dansare, regissörer, scenografer och dramatiker.

Har du förslag på samarbets- eller utbytesprojekt - hör av dig till oss. Vi samarbetar med kollegor och utövare både hemma och utomlands. Bli medlem i Svenska ASSITEJ och bli en del av ett nationellt och internationellt nätverk!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

SENASTE NYTT

INVITATION NEXT GENERATION PROGRAM

ASSITEJ Sweden and the Bibu Biennial invites 16 artists, critics, producers, researchers, from around the world to attend the Next Generation program at Bibu - biennial for children and youth in Helsingborg, Sweden, May 13th - 16th, 2020.

The Next Generation (NG) residency program is an ASSITEJ initiative, designed to support artistic and cultural exchange and collaboration between international artists aged 36 years or below, interested in performing arts for young audiences. 

Read more about the program here!

11/12/2019

PRAKTIK PÅ SVENSKA ASSITEJ

Vi söker en praktikant som under våren kan praktisera hos oss. Vi är en liten organisation som arbetar med många olika projekt och 2020 arrangeras både Bibu och Swedstage vilket ger möjlighet till inblick i flera av våra olika verksamhetsområden.

Vi tänker att du läser scenkonstproduktion eller projektledning på högskolenivå och har ett intresse för scenkonst för barn och unga. En praktik hos oss innebär ett stort mått av självständigt arbete och eget ansvar för ett eller flera projekt/områden. Som praktikant kommer du få en inblick i både vårt nationella och internationella arbete och de olika arbetsprocesser som våra projekt innebär.

För frågor och intresseanmälan, mejla info@assitej.se

01/11/2019

UPPGIFTER TILL VÅRENS SCENKONSTKATALOG VÅREN 2020

Så var det dags att fylla i uppgifter till vårens scenkonstkatalog för barn och unga 2020. Vi vill att sammanställningen ska vara så heltäckande som möjligt, men ytterst är vi beroende av informationen vi får från er producenter! Katalogen avser egna producerade föreställningar - inte gästspel.

Dead-line för att fylla i uppgifter är den 15 januari 2020. Den nya katalogen läggs sedan ut i mitten av februari på Svenska ASSITEJs hemsida.

Förutom att informera om vad som spelas under våren i Sverige så tjänar katalogen också som dokumentation av vad som spelats i Sverige för barn och unga eftersom katalogen har publicerats under de senaste 25 åren.

Fyll i uppgifterna här - frågor rörande katalogen eller ifyllnadsblanketten: info@assitej.se


04/12/2019

NÄSTA STYRELSEMÖTE

Nästa styrelsemöte med Svenska ASSITEJs styrelse äger rum den 3 februari 2020 kl 16:00 - 19:00 på kontoret på Kaplansbacken 2.

 

26/11/2019