image slider

Svenska ASSITEJ är nationellt center i internationella ASSITEJ som består av nästan 100 medlemsländer samt ett antal nätverk och organisationer världen över. Organisationen är en plattform för alla som arbetar med eller har intresse för scenkonst för barn och unga.

Våra medlemmar utgörs av teater- och dansgrupper, organisationer och institutioner, recensenter och kulturskribenter, kultursekreterare, amatörteatrar, arrangörer och föreningar liksom skådespelare, dansare, regissörer, scenografer och dramatiker.

Svenska ASSITEJ verkar för att sprida kunskap om svensk scenkonst för barn och unga genom att arrangera utbyten, gästspel, festivaler, workshops och seminarier samt förmedla kontakter. Svenska ASSITEJ ger ökad kunskap om internationell scenkonst för barn och unga.

Svenska ASSITEJ är delägare i bibu.se – den svenska scenkonstbiennalen för barn och unga.

Vi arbetar för ökat kvalitetsmedvetande och för att stärka intresset för och kunskapen om scenkonst för barn och unga bland arrangörer, massmedia, politiker och beslutsfattare. Vi driver samarbetsprojekt med internationella samarbetspartners från olika delar av världen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

SENASTE NYTT

POP UP PUPPETS - INTERNATIONELL DOCKTEATERFESTIVAL!

18-22 AUGUSTI PÅ KULTURHUSET-STADSTEATERN I STOCKHOLM!
INTERNATIONELLA GÄSTSPEL-SEMINARIER-WORKSHOP! 

                                                              

Mer information och biljettbokning via Marionetteatern-Kulturhuset-Stadsteatern!
Information om och länk till bokning av workshop och seminarium på Pop up Puppets finns här!

Pop up Puppets arrangeras av Kulturhuset-Stadsteatern-Marionetteatern i samarbete med UNIMA Sverige, Svenska ASSITEJ och DOCK18.

19/06/2018

                                                              

PRIX D`ASSITEJ 2018

tilldelas Dansgruppen JUCK

”Som ett segertåg har denna rörelse, i dubbel bemärkelse, dragit fram och gjort avtryck, stampat liv och skakat om. Med lika delar konst och aktivism sätter gruppen fokus på vems och vilka kroppar som får göra vad. 

Är det en lek med förväntningar, en provokation eller ett samtal? I en tid av motstånd och uppror mot patriarkal tradition är scenkonsten för unga en vital kraft, vilket pristagarna starkt förmedlar till sin publik. 

Det är i mötet mellan publik och utövare som känslan av JUCK uppstår.”

Priset delades ut på Bibu - scenkonstbiennal för barn och unga i Helsingborg den 18 maj.

20/05/2021

NÄSTA STYRELSEMÖTE

Nästa styrelsemöte med Svenska ASSITEJs styrelse äger rum den 13 augusti kl 16:00 - 19:00 i Stockholm.

 

20/04/2018