Svenska ASSITEJ - ASSITEJ Sweden asssve2
image slider

Svenska ASSITEJ är nationellt center i internationella ASSITEJ som består av nästan 100 medlemsländer samt ett antal nätverk och organisationer världen över. Organisationen är en plattform för alla som arbetar med eller har intresse för scenkonst för barn och unga.

Våra medlemmar utgörs av teater- och dansgrupper, organisationer och institutioner, recensenter och kulturskribenter, kultursekreterare, amatörteatrar, arrangörer och föreningar liksom skådespelare, dansare, regissörer, scenografer och dramatiker.

Svenska ASSITEJ verkar för att sprida kunskap om svensk scenkonst för barn och unga genom att arrangera utbyten, gästspel, festivaler, workshops och seminarier samt förmedla kontakter. Svenska ASSITEJ ger ökad kunskap om internationell scenkonst för barn och unga.

Svenska ASSITEJ är delägare i bibu.se – den svenska scenkonstbiennalen för barn och unga.

Vi arbetar för ökat kvalitetsmedvetande och för att stärka intresset för och kunskapen om scenkonst för barn och unga bland arrangörer, massmedia, politiker och beslutsfattare. Vi driver samarbetsprojekt med internationella samarbetspartners från olika delar av världen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Senaste nytt

INTERPLAY EUROPE 2106 DEN 27 JUNI - 2 JULI!

Den 27 juni landar ett rekordstort antal unga dramatiker och deras handledare i Ljungskile för en fem dagar lång intensiv workshop. De kommer från 21 olika länder i Europa, alltifrån Cypern till Island, från England till Bulgarien, och ska fylla dagar och kvällar med samtal och seminarier, nya tankar och berättelser, nya kontakter och vänskaper.

Interplay Europe är en stimulerande mötesplats som nu för första gången äger rum på svensk mark. För första gången kommer det också läggas ett fokus på dramatik och teater för barn och unga, svensk stolthet och exportvara.

Interplay är ett internationell nätverk för främjande och utvecklande av ny dramatik. Det unika med arbetsmetoden är att unga dramatiker, i början av sin yrkeskarriär, får möta erfarna handledare och etablerade dramatiker för att i löpande samtal utveckla sina dramatiska texter. Arbetet sker i mindre grupper, genom enskild handledning och olika former av seminarier och workshoppar. På årets program står också två föreställningar: Dödssängel (Teater Jaguar) och Kaninkraschen (Teater 23).

Interplay Europe 2016 äger rum på Ljungskile Folkhögskola och genomförs med stöd från Västra Götalandsregionen, Statens Kulturråd och Kulturkontakt Nord.  Arrangörer är Barnteaterakademin och Svenska ASSITEJ.

2016/06/23

NÄSTA STYRELSEMÖTE

Nästa styrelsemöte med Svenska ASSITEJs styrelse äger rum den 29 augusti kl 16:00 - 19:00 i Stockholm.

 

2016/04/18