Svenska ASSITEJ - ASSITEJ Sweden assitej2016
image slider

Svenska ASSITEJ är nationellt center i internationella ASSITEJ som består av nästan 100 medlemsländer samt ett antal nätverk och organisationer världen över. Organisationen är en plattform för alla som arbetar med eller har intresse för scenkonst för barn och unga.

Våra medlemmar utgörs av teater- och dansgrupper, organisationer och institutioner, recensenter och kulturskribenter, kultursekreterare, amatörteatrar, arrangörer och föreningar liksom skådespelare, dansare, regissörer, scenografer och dramatiker.

Svenska ASSITEJ verkar för att sprida kunskap om svensk scenkonst för barn och unga genom att arrangera utbyten, gästspel, festivaler, workshops och seminarier samt förmedla kontakter. Svenska ASSITEJ ger ökad kunskap om internationell scenkonst för barn och unga.

Svenska ASSITEJ är delägare i bibu.se – den svenska scenkonstbiennalen för barn och unga.

Vi arbetar för ökat kvalitetsmedvetande och för att stärka intresset för och kunskapen om scenkonst för barn och unga bland arrangörer, massmedia, politiker och beslutsfattare. Vi driver samarbetsprojekt med internationella samarbetspartners från olika delar av världen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

SENASTE NYTT

                                                              

PRIX D`ASSITEJ 2018

tilldelas Dansgruppen JUCK

”Som ett segertåg har denna rörelse, i dubbel bemärkelse, dragit fram och gjort avtryck, stampat liv och skakat om. Med lika delar konst och aktivism sätter gruppen fokus på vems och vilka kroppar som får göra vad. 

Är det en lek med förväntningar, en provokation eller ett samtal? I en tid av motstånd och uppror mot patriarkal tradition är scenkonsten för unga en vital kraft, vilket pristagarna starkt förmedlar till sin publik. 

Det är i mötet mellan publik och utövare som känslan av JUCK uppstår.”

Priset delades ut på Bibu - scenkonstbiennal för barn och unga i Helsingborg den 18 maj.

2018/05/21

POP UP PUPPETS INTERNATIONELL DOPCKTEATERFESTIVAL

                                                              

Marionetteatern fyller 60 år och firar med den fyra dagar långa dockteaterfestivalen Pop up Puppets som mellan den 18-22 augusti bjuder publik i alla åldrar på europeiska gästspel och workshops.

Festivalen är förlagd till flera av Kulturhuset Stadsteaterns scener vid Sergels Torg, i hjärtat av Stockholm. Ett omistligt tillfälle för både inhemsk och inrest publik att uppleva dockteater i världsklass.

Dockteater är en visuell teaterform som ofta når över språkbarriärer. De föreställningar som inte är ordlösa spelas på engelska, eller i vissa fall på originalspråk. Introduktion till föreställningarna ges på svenska.

Mer information och biljetter på Stockholm Stadsteater hemsida!

Pop up Puppets arrangeras av Marionetteatern i samarbete med UNIMA Sverige och Svenska ASSITEJ.
2018/04/18

DOCK18 - DOCKTEATERNS ÅR I SVERIGE

                                                                     

 

Svenska ASSITEJ är samarbetspart och adminstrativt ansvarig för DOCK18:

DOCK18 gör 2018 till ett dockteaterns år. Marionetteatern fyller 60 år och har tagit initiativ till att vidga jubileets perspektiv till all svensk dockteater. DOCK18 vill visa hur konstformen utvecklats och hur den är en internationell konstform.

DOCK18 är en plattform för att bjuda in utländska gästspel, samordna och marknadsföra svenska dockteaterföreställningar, bjuda in och föra ut kurser, seminarier och workshops till utövare över hela landet.

Se www.dock18.se för mer information.

I samarbete med UNIMA Sverige

2018/03/26

NÄSTA STYRELSEMÖTE

Nästa styrelsemöte med Svenska ASSITEJs styrelse äger rum den 11 juni kl 16:15 - 19:15 i Stockholm.

 

2018/04/18